Sportski Gradovi Srbije

Sportski Gradovi Srbije

Emisija „Sportski gradovi Srbije“ predstavlja promociju grada iz sportskog ugla sve u cilju afirmacije sporta.

Kroz petnaestominutnu formu obuhvatli smo sve segmente koji su važni za sport u tom gradu. Dakle, od krovnih sportskih institucija, preko klubova mlađih kategorija, profesionalnih sportista i legendi koje su proslavile taj grad. Svi oni predstavljaju sport tog grada.

Kroz dokumentarnu emisiju „Sportski gradovi Srbije” predstavili smo grad u jednoj opuštenijoj atmosferi, u kojoj su nas sagovornici i akteri vodili kroz sportsku priču svog grada.

Sportski funcioneri i zvaničnici dali su ozbiljnu notu u tim razgovorima. Skrenuli su pažnju na sve potencijalne probleme sa kojima se susrećču, ali im je to bila idealna prilika da naglase sve sportske uspehe, dostignuća, ali i najave projekte koji su vezani za budućnost sporta u tom gradu.

Posetili smo sportske klubove mlađih kategorija, stavili akcenat na rad sa decom i videli bazu, a u direktnim razgovorima sa decom i njihovim trenerima uverili smo se kako se radi u tim gradovima i koliko je najmlađim sugrađanima važan sport. Svi oni su po nečemu specifični i baš u tom gradu uspeva taj sport.
Naravno, nismo zaobišli ni profesionalne klubove u tom gradu. Svako mesto u Srbiji ima jedan klub na koji je ponosan i koji je kroz istoriju dostojno reprezentovao taj grad. Na taj način pokušali smo da mlađoj publici predstavimo o kakvim sportskim gigantima je reč, a one starije podsetimo na njihove uspehe.

Takođe, svaki od tih gradova ima i uspešne sportiste ili trenere koji su pronosili slavu tog grada širom sveta. To je bila idealna prilika da oni kroz intervjue kažu koliko im znači grad iz kojeg su potekli, koliko im je bio važan tokom aktivnog bavljenja i koliko mu se rado vraćaju.

Ono što je interesantno za projekat “Sportski gradovi Srbije” je da smo na licu mesta, u razgovoru sa samim sportistima i funkcionerima otkrili neke nove sportske priče koje daju čar tom sportskog gradu i upravo iz tog razloga svaka epizoda je drugačija na neki svoj način i daje autentičnost tom gradu.